Tomurcuk Anaokulu Ve Kreş Elazığ

????????????????????????????????????


Tomurcuk Anaokulu Ve Kreş Elazığ   TOMURCUK KREŞ VE ANAOKULU 4 YAŞ  Okul öncesinde 4 yaş grubu, çocuğun karşı gelme yaşıdır. Çocuğun dünyayı ve çevreyi tanımak için yönelttiği sorular giderek sıklaşır ve giderek daha karmaşık sorular sormaya başlar. 4 yaş çocuğunun motor becerilerinde de büyük ilerlemeler görülür;

takla atma, zıplama, atlama gibi motor faaliyetleri yapabilir hale gelir ve oldukça hareketli olurlar. Kendisini açık ve net bir şekilde ifade edebildiği için çevresindekilerle ilişkileri oldukça kuvvetlenir.

Kurumumuzun da amaçları arasında; ögrencilerimizin tüm gelişim alanlarını destekleyici etkinlikler sunarak onlarla okulumuzda hem eğlenerek hem de öğrenerek ilerleyeceğimiz bir eğitim ortamı oluşturarak, kendilerini güvende ve mutlu olacakları ortamda hissettirmek. Yani asıl

amacımız; yaparak yaşayarak deneyimlemek.

Motor gelişimi

 4 yaş çocuğun motor becerileri nerdeyse bir yetişkin gibi bağımsız hareket etmesine elverişli hâle getirir. Mevcut motor becerilerinde giderek ustalaşmaya ve yeni beceriler kazanmaya başlar.

– İnce motor gelişimi özellikleri

Düğmelerini ilikleyebilir, kalemi doğru şekilde tutabilir, belirli çizgiler üzerinden geçip makasla kesebilir, sınırlı alanı boyayabilir.

– Kaba motor becerileri

Tek ayağı üzerinde durabilir ve tek ayakla

sıçrayabilir, dengeli şekilde koşabilir, takla  atabilir, çoğunlukla tuvaletini tutabilir.

Dil gelişimi

Kendisine söylenenleri anlar ve kendisini düzgün bir şekilde ifade edebilir. Cümleler halinde, tam anlaşılır ve akıcı bir şekilde konuşurlar, verilen yönergeleri doğru anlayıp yapması gerekeni yapabilir.

– Bilişsel gelişim

Olaylar esnasında neden – sonuç bağlantısı kurar, mizah anlayışı gelişir. Zaman kavramını anlar. 10 a kadar ezbere sayabilir, renkleri ve basit şekilleri tanıyabilir.

– Sosyal duygusal gelişim

Dış dünyanın oldukça farkındadır. Diğer insanların haklarını, sınırları iyice anlamaya başlar. Bu doğrultuda kendini kontrol etme becerisi giderek artar ve davranışları giderek bilinçli ve amaçlı hâle gelir. Beklemeyi, isteklerini ertelemeyi, işbirliği yapmayı öğrenmeye başlar. Sevdiği – sevmediği, hoşlandığı – hoşlanmadığı şeyleri açık sözlü ve net bir şekilde ifade edebilir. Çatal kaşık kullanmak, el yüz yıkamak, diş fırçalamak, saçlarını taramak gibi temel kişisel becerileri sergileyebilir.

Öz bakım becerileri

El yüz yıkama, tuvalet temizliği vb. temizlik kurallarını uygulayabilir. Tabağına konulan yiyecekleri yeterli miktarda yiyebilir, yemek yerken sağlık ve görgü kurallarına özen gösterir. Kendi başına yemek yiyebilme özelliğine sahiptir.

Saç tarama, diş fırçalama, elini yüzünü yıkama, tuvalet gereksinimi gibi bedeniyle ilgili temizlik kurallarını uygulayabilir. Eşyalarını düzenli kullanıp, elbiselerinin temiz olmasına özen gösterebilir.

Yoruma Kapalı